Elektrik ve Manyetizma Laboratuvarı

1.Deney: Eş Potansiyel Yüzeyler

Elektriksel eşpotansiyel çizgileri yardımı ile elektrik alan çizgilerinin çizilmesi

2.Deney: Kapasitörlerin Bağlanması

Kapasitörlerin bağlantı biçimlerinin uygulanması, seri ve paralel bağlantılarda akım(I)-gerilim(V)-sığa(C) değerlerinin gözlenmesi.

3.Deney: Ohm Yasası Uygulamaları

Renk kodlarına göre dirençlerin teorik değerlerinin ve Ohm yasasındaki üç değişken arasındaki ilişkinin bulunması ve voltmetre-ampermetrenin kullanımının öğrenilmesi.

4.Deney: Kondansatörün Yüklenmesi ve Boşaltılması

Önceden yüksüz olan kondansatörün yüklenmesi ve boşaltılması ile kondansatördeki yükün zamana bağlılığını göstermek, seri RCdevrelerinde akım ve gerilim değerlerinin incelenmesi ve RC zaman sabitinin bulunması.

5.Deney: Biot – Savart Yasası

Çembersel iletkenin manyetik alanının akıma ve uzaklığa bağlı olarak belirlenmesi.

6.Deney: Manyetik Kuvvet Ölçümü

Solenoidin manyetik alanı ve manyetik kuvvetin ölçülmesi.

562-elektrik-ve-manyetizma-lab-foyu.pdf