Hakkı Ögelman Astronomlar için Fizik Yaz Okulu

Hakkı Ögelman Astronomlar için Fizik Yaz Okulu Genel Bilgiler

Hakkı Ögelman Yaz Okulu Feza Gürsey Yaz Okulları çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli kampüsünde Feza Gürsey binasında yapılacak. Lisans 3. ile 4. sınıf ve lisansüstü astronomi ve fizik öğrencileri için hazırlanan okulun amacı 5 günlük yoğun bir çalışma programı ile astronomide ve genel olarak önemli temel fizik konularının toplu bir program içinde çalışılması. Dersler Sabancı Ü. emeritus öğretim üyesi Ali Alpar tarafından verilecek, Ömer Faruk Çoban ve Ndiogou Niang (Sabancı Ü. doktora öğrencileri) asistanlık yapacaklar. Yaz Okulu sonunda ders, ödev ve sınavları başarı ile tamamlayanlara Boğaziçi Üniversitesi Feza Gürsey Fizik ve Matematik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bilim Akademisi tarafından sertifika verilecek.

Bu bilgilere ve kayıt formuna http://fezagurseyyazokullari.boun.edu.tr/?sayfa=84 adresinden ulaşabilirsiniz.